Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

4 страхотни Kickstarter проекти от хартия и картон

Напоследък усилено се говори за така наречените startup компании и това ме накара малко да се разровя по темата. Така попаднах на сайта Kickstarter, който представлява платформа за набиране на средства. По този начин различни креативни проекти получават възможност да видят бял свят. От стартирането си през 2009-а са осъществени над 50 000 проекта, с помощта на няколко милиона души. В това число попадат филми, музика, видео игри…, но за радост има и проекти, които включват производството на различни продукти от хартия и картон. При това крайно интересни. Самият модел представлява набиране на публични средства от посетителите на платформата. Kickstarter взима такса от авторите в размер на 5%, но за сметка на това от платформата нямат претенции върху интелектуалната собственост на това, което се предлага. Потребителите, които публикуват своите идеи обявяват краен срок за набиране на средства, като няма гаранция, че сумата ще бъде достигната и проектът – реализиран. Статистиката на сайта сочи, че реализираните идеи са малко под 50%. В него има 13 категории и 36 подкатегории, но лично за мен най-интересни бяха “design” и “publishing”. Ето какви Kickstarter проекти открих:

Стикер, който превръща всичко в пощенска картичка

Стикер за пощенска картичка
Стикер за пощенска картичка

Този проект на Tatjana Buisson от Южна Африка може да превърне всяка снимка, рисунка, бележка и каквото още се сетите в истинска пощенска картичка. За целта тя предлага отпечатано съдържание върху бял стикер със заоблени ръбове. Те са с една идея по-малки от размера на стандартна снимка и имат необходимата информация, която се съдържа на гърба на всяка пощенска картичка. Самите стикери са удобни за попълване с всеки вид химикал. По този начин може да направите снимка и да я превърнете в картичка. Това ще бъде много ценен подарък, както за човек близо до вас, така и за някой, който се намира на хиляди километри.

Стикер споделя паролата за интернет

Стикер за интернет парола
Стикер за интернет парола

Колко често сте задавали или чували следния въпрос в заведение: „Каква е паролата за Wi-fi?”. С навлизането на смартфоните това става ежедневие. Christi Gringer и Laura Mahan са намерили решение на въпроса, с което може да споделите името на своята интернет мрежа и парола за нея. Те предлагат комплект от готов шаблон за попълване, отпечатан върху стикерна хартия и два цветни молива. Идеята е чрез оцветяване на кръговете и използване на азбучния шаблон да изпишете сами информацията. За целта в комплекта има и инструкции за употреба. Разбира се тук аз се сещам за много по-лесно решение, а то е персонализация и дигитален печат на информацията върху готова бланка. Надявам се все повече заведения да започнат да използват подобни стикери.

Тетрадка за писане и изтриване

Тетрадка напиши и изтрий
Тетрадка напиши и изтрий

Мечтали ли сте си за тетрадка, в която да може да изтриете написаното след време? Вече има идея за такава, създадена от Daniel Pogue. Той е подготвил комплект от тетрадки в 4 размера със специално покритие, всяка от които по 50 страници (25 листа), захванати с метална спирала. Тези тетрадки са на принципа на новите бели дъски, поставени в училища и университети. Върху тях може да се пише и изтрива многократно. Подходящи са за всеки и могат да бъдат използвани по много начини. Това, което ги отличава от останалите е специалното покритие, позволяващо бързо и лесно изтриване. Разбира се, самото покритие предпазва листата от водя и по-този начин няма опасност да загубите голяма част от написаното, ако си разлеете кафето върху тетрадката. В допълнение има и два прозрачни листа, подходящи за нахвърляне на идеи и записки. Самите тетрадки биха били много по-интересни с персонализирани корици с любима снимка.

Планер, който помага в организирането на деня, седмицата или месеца

Дневен планер
Дневен планер

Скоро имах разговор с колеги, че тези материали стават все по-популярни в Америка и Европа. Разработката на Alexia Claire от Великобритания представлява оригинален начин за организиране на деня или седмицата. Един такъв планер с около 50 листа във формат А5 може да бъде отпечатан чрез дигитален печат и ще ви стигне за около година. Дневните планерите съдържат графи, като: какво трябва да свърша, какво да купя, какво да сготвя, какво спестих, какво хубаво ми се случи днес и други. Разбира се те могат да бъдат още по-персонализирани и да са насочени към родители, домакини, студенти, ученици, служители и т.н. Седмичният планер пък е в А4 формат и съдържа колони за дните, в които може да вписвате задачи и срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори