Печатница Оптимал принт – София

Специални оферти

Картички за Свети Валентин? Колко скучно!

Забелязвам как търговците полудяват по идеята да правят всякакви подаръчета за празника на влюбените – като започнем от балоните с форма на сърце, минем през плюшените играчки и стигнем до нещо от сорта на сърце в чиния, гащи за двама или близалка с насекомо на клечка. Междувременно всички забравят за картичките, а те всъщност могат да носят много по-ценно послание. Всъщност празникът е изцяло християнски, но за разлика от Римокатолическата църква, която го празнува на 14 Февруари, Православната го отбелязва на 30 Юли. Картичките, заедно с бонбоните, сърчицата и цветята са традиционните подаръци, които се изпращат или подаряват на тази дата. Затова днес искам да се спра на няколко интересни картички за Свети Валентин, тъй като в България изпращането на послания не е толкова разпространено, както по света, където се изпращат по около 145 милиона за всеки празник. Вижте тези оригинални и забавни идеи, включително от миналото.

На първо място искам да представя авторските творби по темата на Ben Kling. Той създава колекция от картички за Свети Валентин, включващи известни писатели, философи, мислители и… диктатори. Цялата колекция с каламбури може да видите в сайта на автора.

funny-valentines-day-cards-Adolf-Hitler-ben-kling

Нека се върнем назад във времето, за да разгледаме какви картички са си подарявали за празника Свети Валентин. Това ще направим с помощта на Mitch O’Connell, който в своя блог събира 100 стари картички за празника. В тях изобилства от сексуални намеци или пък са меко казани странни. Ето само част от тях, а останалите може да видите в линка по-горе.

Ретро картичка за Свети Валентин
Ретро картичка за Свети Валентин

Тук е редно да добавя и две картички с Батман.

Картичка за Свети Валентин с Батман
Картичка за Свети Валентин с Батман
Картичка за Свети Валентин с Батман
Картичка за Свети Валентин с Батман

Сайтът www.evilmadscientist.com за втора поредна година създават картички за Свети Валентин, в които използват математически формули и схеми на електронни компоненти. Картичките са много оригинални и са предназначени предимно към влюбени инженери.

Картички за Свети Валентин за инженери
Картички за Свети Валентин за инженери

Долната колекция от картички за Свети Валентин е поръсена с огромна доза чувство за хумор.

Забавна картичка за Свети Валентин
Забавна картичка за Свети Валентин

И накрая искам да покажа колекцията на Isabella Rotman. В нея няма да попаднете на стандартните картички за Свети Валентин. Вместо това ще срещнете решения, насочени към влюбени двойки, които не отговарят на общоприетите норми. Сред тях има такива посветени към хора, с които искате да бъдете за една нощ, за влюбени, които са разделени от голяма дистанция, за бившите… и дори към собствената Ви секс играчка.

Нетрадиционна картичка за Свети Валентин
Нетрадиционна картичка за Свети Валентин

Ако искате да изненадате с оригинална картичка за този или друг празник, не се колебайте да ни изпратите запитване 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping cart Затвори